Polityka prywatności

Polityka Plików Cookies

Niniejsza Polityka Plików Cookies określa zasady przechowywania i dostępu do informacji na urządzeniach Użytkownika za pomocą plików Cookies, służących realizacji usług świadczonych drogą elektroniczną żądanych przez Użytkownika, przez STUDIO MK Sp. z Ograniczoną Odpowiedzialnością Spółka Komandytowo-Akcyjna z siedzibą w Warszawie, adres: 02-222 Warszawa, ul. Aleje Jerozolimskie 185.

I. Definicje

  1. Administrator - oznacza STUDIO MK Sp. z Ograniczoną Odpowiedzialnością Spółka Komandytowo-Akcyjna z siedzibą w Warszawie, adres: 02-222 Warszawa, ul. Aleje Jerozolimskie 185 zarejestrowanej w Sądzie Rejonowym dla m.st. Warszawy, XII Wydział Gospodarczy KRS pod numerem KRS 0000424234, NIP 7010345945, który świadczy usługi drogą elektroniczną oraz przechowuje i uzyskuje dostęp do informacji w urządzeniach Użytkownika.
  2. Cookies - oznacza dane informatyczne, w szczególności niewielkie pliki tekstowe, zapisywane i przechowywane na urządzeniach za pośrednictwem których Użytkownik korzysta ze stron internetowych Serwisu.
  3. Cookies Administratora - oznacza Cookies zamieszczane przez Administratora, związane ze świadczeniem usług droga elektroniczną przez Administratora za pośrednictwem Serwisu.
  4. Cookies Zewnętrzne - oznacza Cookies zamieszczane przez partnerów Administratora, za pośrednictwem strony internetowej Serwisu.
  5. Serwis - oznacza stronę internetową lub aplikację, pod którą Administrator prowadzi serwis internetowy, działającą w domenie www.endo.pl .
  6. Urządzenie - oznacza elektroniczne urządzenie za pośrednictwem, którego Użytkownik uzyskuje dostęp do Serwisu.
  7. Użytkownik - oznacza  podmiot, na rzecz którego zgodnie z Regulaminem i przepisami prawa mogą być świadczone usługi drogą elektroniczną lub z którym zawarta może być Umowa o świadczenie usług drogą elektroniczną.

II. Rodzaje wykorzystywanych Cookies

  1. Stosowane przez Administratora Cookies są bezpieczne dla Urządzenia Użytkownika. W szczególności tą drogą nie jest możliwe przedostanie się do Urządzeń Użytkowników wirusów lub innego niechcianego oprogramowania lub oprogramowania złośliwego. Pliki te pozwalają zidentyfikować oprogramowanie wykorzystywane przez Użytkownika i dostosować Serwis indywidualnie każdemu Użytkownikowi. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę domeny z której pochodzą, czas przechowywania ich na Urządzeniu oraz przypisaną wartość.
  2. Administrator wykorzystuje dwa typy plików cookies:
    •  Cookies sesyjne: są przechowywane na Urządzeniu Użytkownika i pozostają tam do momentu zakończenia sesji danej przeglądarki. Zapisane informacje są wówczas trwale usuwane z pamięci Urządzenia. Mechanizm cookies sesyjnych nie pozwala na pobieranie jakichkolwiek danych osobowych ani żadnych informacji poufnych z Urządzenia Użytkownika.
    •  Cookies trwałe: są przechowywane na Urządzeniu Użytkownika i pozostają tam do momentu ich skasowania. Zakończenie sesji danej przeglądarki lub wyłączenie Urządzenia nie powoduje ich usunięcia z Urządzenia Użytkownika. Mechanizm cookies trwałych nie pozwala na pobieranie jakichkolwiek danych osobowych ani żadnych informacji poufnych z Urządzenia Użytkownika.
  3. Użytkownik ma możliwość ograniczenia lub wyłączenia dostępu plików cookies do swojego Urządzenia. W przypadku skorzystania z tej opcji korzystanie z Serwisu będzie możliwe, poza funkcjami, które ze swojej natury wymagają plików cookies.

III. Cele w jakich wykorzystywane są Cookies

  1. Administrator wykorzystuje Cookies Własne w następujących celach:
    • Konfiguracji serwisu
      •   dostosowania zawartości stron internetowych Serwisu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych Serwisu.
      •   rozpoznania urządzenia Użytkownika Serwisu oraz jego lokalizację i odpowiednio wyświetlenia strony internetowej, dostosowanej do jego indywidualnych potrzeb;
    • Uwierzyteniania użytkownika w serwisie i zapewnienia sesji użytkownika w serwisie
      • utrzymania sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła;
      • utrzymanie sesji Użytkownika w celu poprawności działania funkcji „koszyk” i możliwości zapamiętywania produktów zamieszczonych w nim w trakcie trwania sesji;
      • poprawnej konfiguracji wybranych funkcji Serwisu, umożliwiając w szczególności weryfikację autentyczności sesji przeglądarki
      • optymalizacji i zwiększenia wydajności usług świadczonych przez Administratora.
    • Realizacji procesów niezbędnych dla pełnej funkcjonalności stron internetowych
      • dostosowania zawartości stron internetowych Serwisu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych Serwisu. W szczególności pliki te pozwalają rozpoznać podstawowe parametry Urządzenia Użytkownika i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;
      • poprawnej obsługi programu partnerskiego, umożliwiając w szczególności weryfikację źródeł przekierowań Użytkowników na strony internetowe Serwisu.
    • Analiz i badań oraz audytu oglądalności  
      • tworzenia anonimowych statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych Serwisu, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
    • Zapewnienia bezpieczeństwa i niezawodności serwisu
  2. Administrator usługi wykorzystuje Cookies Zewnętrzne w następujących celach:
    • prezentowania treści multimedialnych na stronach internetowych Serwisu, które są pobierane z zewnętrznego serwisu internetowego;
    • zbierania ogólnych i anonimowych danych statycznych za pośrednictwem narzędzi analitycznych;
    • prezentowania reklam dostosowanych do preferencji Użytkownika z wykorzystaniem narzędzia internetowej reklamy;
    • wykorzystania funkcji interaktywnych w celu popularyzacji serwisu za pomocą serwisów społecznościowych.

IV. Możliwości określenia warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu przez Cookies

  1. Użytkownik może samodzielnie i w każdym czasie zmienić ustawienia dotyczące plików Cookies, określając warunki ich przechowywania i uzyskiwania dostępu przez pliki Cookies do Urządzenia Użytkownika. Zmiany ustawień, o których mowa w zdaniu poprzednim, Użytkownik może dokonać za pomocą ustawień przeglądarki internetowej lub za pomocą konfiguracji usługi. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu Cookies na urządzeniu Użytkownika. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).
  2. Użytkownik może w każdej chwili usunąć pliki Cookies korzystając z dostępnych funkcji w przeglądarce internetowej, której używa.
  3. Ograniczenie stosowania plików Cookies, może wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronie internetowej Serwisu.
  4. Szczegółowe instrukcje postępowania w celu wyłączenia plików Cookies w najbardziej popoularnych przeglądarkach internetowych znajdziesz tu:

Mozilla Firefox

Interent Explorer

Google Chrome

Opera

Polityka Prywatności

Nasze zobowiązanie dotyczące prywatności:

Przekazanie danych osobowych za pośrednictwem strony jest równoznaczne z akceptacją na ich zbieranie i przetwarzanie zgodnie z naszą polityką prywatności. Nie udostępniamy i nie sprzedajemy danych osobom trzecim. Zastrzegamy sobie prawo do wprowadzania zmian w polityce prywatności. Każdorazowe uaktualnienie znajdzie się na stronie. Użytkownicy korzystający ze strony www.endo.pl pozostają anonimowi, tak długo dopóki nie zaistnieje konieczność ujawnienia niektórych danych osobowych.

Jakie informacje zbieramy?

  • Dane jakie zbierane są podczas dokonywania transakcji zakupu to imię, nazwisko, adres zamieszkania, nr telefonu, adres e-mail oraz dane dotyczące formy płatności np. typ karty kredytowej.
  • Niektóre dane zbierane są automatycznie podczas wizyty na naszej stronie internetowej. Są to dane dotyczące wizyty użytkownika, np. adres IP, nazwa domeny, typ przeglądarki, typ systemu operacyjnego itp.  

Jak wykorzystujemy informacje które nam przekazałeś?

  • Dane zbierane podczas transakcji zakupu będą wykorzystywane w celu realizacji transakcji. Twoje dane mogą w tym celu być przekazane firmie obsługujące transakcje płatnicze w celu obciążenia karty kredytowej. Firma ta nie będzie wykorzystywać tych danych w żadnym innym celu. Podanie tych danych jest obowiązkowe jeśli chcesz dokonać zakupu.
  • Jeśli wyraziłeś zgodę na otrzymywanie Newslettera, dane nam przekazane wykorzystamy w celu jego wysłania. 
  • Dane które zbierane są automatycznie mogą zostać użyte do analizy zachowań użytkowników na naszej stronie, zbierania danych demograficznych o naszych użytkownikach lub personalizacji zawartości naszych stron internetowych. Dane te zbierane są o każdym użytkowniku automatycznie.
  • Dane zbierane w trakcie korespondencji będą wykorzystywane wyłącznie w celu odpowiedzi na pytanie.
  • Dane mogą zostać udostępnione w przypadku kontroli Generalnego Inspektoratu Ochrony Danych Osobowych zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych lub organom wymiaru sprawiedliwości w przypadku naruszenia regulaminu serwisu lub  prawa.

W jaki sposób będziemy się z Tobą kontaktować?

Jeżeli dokonałeś zakupów w naszym sklepie otrzymasz e-maile dotyczące prowadzonej transakcji, w przypadku ważnych informacji dotyczących zamówienia może telefonicznie kontaktować się konsultant Biura Obsługi Klienta.

W jaki sposób możesz poinformować o zmianie danych osobowych? 

Każdy użytkownik serwisu www.endo.pl  ma prawo do wglądu do swoich danych oraz ich zmiany lub  usuwania. Zmian można dokonać droga elektroniczną lub przez kontakt z infolinią Biura Obsługi Klienta, czynną od poniedziałku do piątku, w godzinach 9:00 - 17:00, nr tel. (+48) 222 706 106

W jaki sposób zabezpieczamy dane osobowe?

Dane dotyczące użytkowników strony jak i klientów sklepu internetowego są zabezpieczone przed wglądem osób trzecich, komunikacja pomiędzy komputerem użytkownika a naszym serwerem jest zaszyfrowana przy użyciu protokołu SSL (Secure Socket Layer).